Boswellia 1200mg complexNieuw standaard8717473128583
  search
  • Boswellia 1200mg complexNieuw standaard8717473128583

  Boswellia 1200mg complex

  € 29,95
  Inclusief belasting
  Aantal

    €10 KORTING bij besteding van €150 excl. medicijnen

  Kortingscode: zomer10

   

  Voor 21uur besteld, morgen in huis.

    Meer dan 50.000 artikelen op voorraad

    Retourbeleid

  Retourneren kan binnen 14 dagen.

   

  Vertrouwd online kopen met zekerheid

   

  Online aanbieder medicijnen

   

  Postnl

    Van 8 tot 21uur bereikbaar via Whatsapp

  0649793232

  Nova Vitae Boswellia 1200mg complex
  Kruidenpreparaat

  Boswellia verwijst naar een geslacht van bomen, waarvan bepaalde soorten hars bevatten die bekend staan als wierook. Het meest bekende en bestudeerde lid van dit geslacht is Boswellia serrata, ook wel Indiase wierook genoemd. De hars van deze boom wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele geneeskunde, met name in Ayurveda, vanwege veronderstelde gezondheidsvoordelen.

  Boswelliazuur (AKBA (Acetyl-11-keto-beta-boswelliazuur)) is een bioactieve stof die wordt aangetroffen in de hars van Boswellia-bomen, en het is een van de belangrijkste bestanddelen welke verantwoordelijk is voor de fytotherapeutische werking.

  De synergetische werking tussen verschillende verbindingen in Boswellia serrata, zoals acetyl-11-keto-beta-boswelliazuur (AKBA) en andere boswelliazuren is belangrijk en heeft belangrijke voordelen. Daarom bestaat dit kruidensupplement uit twee delen:

  Een extract:
  1. Concentratie van Actieve Bestanddelen: Een extract wordt vaak vervaardigd om een hogere concentratie van de actieve bestanddelen te bevatten in vergelijking met de droge basisstof. Dit kan betekenen dat je een kleiner volume of aantal capsules nodig hebt om dezelfde hoeveelheid actieve bestanddelen binnen te krijgen.
  2. Synergie tussen Verbindingen: Een extract kan een breder scala aan bioactieve verbindingen bevatten dan alleen de droge basisstof. Deze verbindingen kunnen synergetisch samenwerken, wat betekent dat ze elkaars effecten kunnen versterken of aanvullen. Dit kan leiden tot een meer uitgebreide en mogelijk krachtigere gezondheidsrespons.
  3. Eliminatie van onnodige Bestanddelen: Bij de productie van een extract worden vaak onnodige of niet-actieve bestanddelen verwijderd, waardoor je geconcentreerdere en zuiverdere actieve bestanddelen krijgt. Dit kan het supplement effectiever maken en ongewenste bijwerkingen verminderen.
  4. Verbeterde Absorptie: Een extractieproces kan de absorptie van actieve bestanddelen verbeteren, waardoor het lichaam deze stoffen efficiënter kan benutten.

  Een gestandaardiseerd extract:
  1. Nauwkeurige Dosering: Door te standaardiseren op één specifieke werkzame stof, krijg je een nauwkeurige controle over de dosering van dat specifieke bestanddeel in elk supplement. Dit is vooral belangrijk als de gewenste gezondheidseffecten gerelateerd zijn aan een bepaalde concentratie van dat actieve ingrediënt.
  2. Consistentie: Consistentie in de concentratie van de werkzame stof is essentieel voor reproduceerbare resultaten. Gestandaardiseerde extracten zorgen ervoor dat elke batch van het supplement dezelfde concentratie van het actieve bestanddeel bevat.
  3. Betere Vergelijkbaarheid: Het maakt vergelijkingen tussen verschillende merken of producten eenvoudiger. Wanneer een extract gestandaardiseerd is, kun je gemakkelijker de concentratie van de werkzame stof vergelijken met andere vergelijkbare producten.
  4. Minimale Variabiliteit: Gestandaardiseerde extracten verminderen de variabiliteit in termen van de aanwezige werkzame stof. Dit helpt bij het voorkomen van inconsistenties tussen verschillende partijen van hetzelfde supplement.
  5. Efficiënt Gebruik: Als het specifieke gezondheidseffect direct gerelateerd is aan een bepaald actief bestanddeel, kun je met een gestandaardiseerd extract efficiënter gebruikmaken van dat specifieke bestanddeel zonder onnodige toevoegingen.

  Dit product is gegarandeerd vrij van gluten, tarwe, gist, melk, lactose, soja, kunstmatige kleur-, smaak-, en zoetstoffen en conserveringsmiddelen.
  Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
  Dit product is Non-GMO.

  Wierookboom (Boswellia serrata):
  - is goed voor het kraakbeen en helpt gewrichten soepel te houden.*
  - ondersteunt de luchtwegen*
  - draagt bij aan het normale functioneren van het maag-darmkanaal*
  *Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

  Samenstelling per dagdosering van 1 capsule
  Boswellia serrata Complex 1200 mg
  Bestaande uit een proprietair mengsel van:
  - Boswellia (Boswellia serrata) (hars) (4:1 extract)
  - Boswellia Extract (Boswellia serrata (hars)*
  BioPerine® (Piper nigrum L. extract)** 4 mg
  * gestandaardiseerd op 65% Boswelliazuur (AKBA)
  ** gestandaardiseerd op 95% Piperine

  Ingredienten
  Boswellia (Boswellia serrata), dicalcium fosfaat, hydroxypropylmethylcellulose (HPMC = plantaardige capsule) plantaardig magnesiumstearaat en silica.

  Gebruik
  Volwassenen nemen dagelijks als voedingssupplement 1 tot 2 capsules per dag bij voorkeur bij de maaltijd tenzij anders geadviseerd door uw gezondheidsprofessional.

  Koel, donker, droog en buiten bereik van kinderen bewaren.

  Fabrikant
  Nova Vitae BV
  Elleboog 1
  6713 KP Ede

  Dit product is een voedingssupplement.

  Aanbevolen dosering niet overschrijden.

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

  Buiten bereik van jonge kinderen houden.

  Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

  Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

  Nova Vitae
  970290

  Specifieke referenties

  ean13
  8717473128583
  Nieuw
  Commentaar (0)